Välkommen! Du befinner dig nu på personalsidan.
Sanna Hortlund. Foto: Privat.
– Jag heter Sanna Hortlund, är 27 år gammal. Bor i en villa i Älvsbyn med sambo och tre katter. Jag är en kreativ person som tycker om naturen och att umgås med mina vänner! Jag pluggade arbetsterapeutprogrammet 2019–2022 på LTU och har sedan examen arbetat som arbetsterapeut på Hälso- och sjukvårdsenheten i Älvsbyns kommun.
– Arbetsterapeuter får vardagen att funka! I praktiken innebär det att en arbetsterapeut gör väldigt varierade saker och det är ofta svårt att kort beskriva vad, men målet är alltid att möjliggöra aktivitet och delaktighet i patientens aktiviteter i det dagliga livet. Här på HSV-enheten innebär det bland annat att vi rehabiliterar och tränar patienten i aktivitetsutförandet, anpassar miljön för att ge rätt förutsättningar för aktivitet, förskriver hjälpmedel som kompenserar en förlorad eller nedsatt förmåga/funktion.
– Att hitta rätt åtgärd för varje individ! Men det är också det som gör arbetet roligt. Utredningarna är ett detektivarbete där man behöver samla ihop information för att sedan komma fram till en åtgärd som förhoppningsvis ska hjälpa patienten.
– Att få träffa alla patienter och få ta del av deras livshistoria! Det är en ynnest att få ta del av människors liv, trots att jag oftast träffar mina patienter när de råkat ut för skador/sjukdom eller andra utmanande livshändelser. Sen har jag också världens bästa kollegor som gör varje arbetsdag till en bra dag!
– På morgonen träffas HSV-teamet i ett kort möte. Där får vi rapport från kvällen och natten innan, samt vi går igenom om något speciellt ska hända under dagen. Efter mötet brukar jag planera min dag, vilka patienter jag ska besöka osv. Jag brukar även skriva lite journalanteckningar från gårdagen om jag har kvar detta och jag passar på att svara på eventuella meddelanden och mail.
Efter förmiddagsfikat åker jag oftast ut på några hembesök hos patienter.
Efter lunch brukar det bli några fler patientbesök innan jag avslutar dagen med administration vilket innebär allt från journalskrivning och telefonsamtal till hjälpmedelsbeställning. Eftersom vi jobbar i team med sjuksköterskor, fysioterapeuter och undersköterskor/vårdbiträden blir det ibland under dagarna teamkonferenser där vi sitter ner tillsammans med patienten och planerar den fortsatta vården och rehabiliteringen.
– För mig är flexibiliteten i mitt arbete ovärderlig! Jag planerar själv mina dagar och bokar in mina patientbesök så att det passar min dag och mitt arbetssätt. Sedan är fördelarna med en liten ort många, bland annat är alla undersköterskor/vårdbiträden och hemsjukvårdspersonal otroligt lösningsfokuserade och kreativa när det gäller att hitta sätt för att hjälpa patienterna utifrån deras önskemål.